LYTZ är Vasas mest centrala däckservice med erfaren och kunnig personal. Vi erbjuder däck, fälgar, bilservice och däckhotell.  

Däckservice

Vi erbjuder ett brett sortiment av däck och fälgar från branschens största tillverkare. Tjänsten inkluderar montering av däck på fälg, balansering, byte av ventiler, montering vid behov. Du kan lita på däckens körförhållanden och behöver inte oroa dig för för tidigt slitage eller obalans.

Du sparar utrymme i ditt lager eller garage genom att lagra dina däck i vårt däckhotellet. Du sparar också besväret med att transportera däck när det är dags att byta däck.

Tjänsten inkluderar reparation av ett däck och andra reparationer. Genom att lappa förlänger du däckets livslängd och undviker skador på insidan av däcket.

Däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) ger övervakning i realtid av däcktryck, ökar säkerheten och minskar bränsleförbrukningen. Systemen har använts av fordonstillverkare länge i olika bilmodeller och i bilar som tillverkats 2014 eller senare är detta standard. Även eftermonterade TPMS -system kan finnas i din bil eller om du föredrar det kan du få det från vår butik.

Vid byte av sommar- och vinterdäck är det i allmänhet lämpligt att ändra däckens läge, från framsidan till baksidan och vice versa. Detta kommer att förbättra däckens körsträcka och köra längre på samma däck. Komfort och säkerhet förbättras också ofta. Kontakta oss för mer information och råd.

Det finns många bra skäl att balansera dina däck: säkerhet och resekomfort förbättras, bränsleförbrukningen minskar och du sparar dina däck samt fjädringen av din bil.

Att tvätta din bils däck och fälgar förbättrar fälgarnas hållbarhet, vilket också påverkar körsäkerheten.

Övriga tjänster

Fakturan har alltid en minsta betalningstid på 30 dagar!
Du kommer alltid att få de produkter och / eller tjänster som köpts av oss på en faktura med en betalningstid på minst 30 dagar. Det kommer inga extra kostnader utöver köpbeloppet!
Kompromissa inte med kvaliteten vid inköp av däck, underhåll eller reparation, utan dra nytta av våra betalningsmetoder. Företag kan också köpa med faktura.

När torkarbladen byts ut återställs sikten igen och det finns ingen anledning att oroa sig för att repa fönstret på grund av bladens dåliga skick.

När oljan och oljefiltret byts förblir motorn ren och fri från korrosion. Bilen är också skyddad mot skador och överhettning vid kallstart.

Det är nödvändigt att installera ett nytt batteri när bilen inte längre startar eller startar dåligt, till exempel under kalla dagar. Tillräcklig batteriprestanda förhindrar även skador på elektroniska enheter.

När nya stötdämpare är installerade i din bil bibehålls greppet på däcken på vägen. Körningen är säkrare och bekvämare, förutom att däck och andra bildelar slits mindre.

Under inspektionen går vi igenom mer än 30 kontroller för att identifiera fel och eventuellt slitage. Detta gör att du undviker problem såväl som möjliga nödsituationer.

Bromsarna måste vara effektiva för att köra säkert. Vi installerar nya bromsbelägg i din bil och du kan göra resan igen utan några bekymmer.

Att kontrollera och reglera kylvätskenivån är viktigt för motor- och fordonsdrift; det förhindrar bland annat att fordonet överhettas och förhindrar att motorn fryser i lägre temperaturer.

Inkluderar demontering av utbytbara delar och installation av nya, vilket resulterar i bibehållen motoreffekt, korrekt bränsleförbrukning, minskat motorljud och minskade avgasutsläpp.

Strålkastarnas effektivitet och fordonets synlighet förbättras genom inspektion och rengöring av lamporna. Samtidigt förhindrar det ögonbelastning och gör körningen säkrare.

Tack vare underhåll av luftkonditionering kommer du att njuta av renare och fräschare inomhusluft. Körningen är trevligare och du håller dig fräschare. Du sparar också bränsle. Klimatanläggningen bör underhållas regelbundet och underhållet av luftkonditioneringen kanske inte ingår i biltillverkarens underhållsprogram. Under underhållet fylls också luftkonditioneringssystemet på.